Catering dietetyczny
W razie pytań pisz na catering@lookfit.pl
Catering Low Carb
Dieta low carb, niskowęglowodanowa, oferowana w pięciu posiłkach zakłada uwzględnienie węglowodanów tylko w pierwszym śniadaniu. Pozostałe 4 posiłki (II śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja) występują w formie białkowo-tłuszczowej. Na rzecz węglowodanów zwiększona została podaż pełnowartościowego białka w diecie co pomoże ograniczyć utratę tkanki mięśniowej podczas redukcji. Zdrowe tłuszcze w diecie pozwolą Ci korzystać z dobrodziejstw witamin A, D, E oraz K. Wysoka zawartość błonnika usprawni trawienie. Dostawy odbywają się 6 dni w tygodniu (poniedziałek-sobota). Dostawy weekendowe (sobota lub sobota-niedziela) odbywają się w soboty.
Po złożonym i opłaconym zamówieniu możesz dowolnie przesuwać dni dostawy z poziomu swojego Panelu Klienta (np. gdy wypadnie Ci wyjazd).
DIETA PUDEŁKOWA LOW CARB
Ograniczenie ilości spożywanych węglowodanów jest dedykowane osobom, które chcą ze względów medycznych lub sylwetkowych zmniejszyć ich przyjmowanie. Dieta niskowęglowodanowa zawiera składniki, by dostarczyć wszystkich niezbędnych składników odżywczych, w tym makro- i mikroelementów, błonnika oraz witamin. Istnieją różne warianty energetyczne, np. 1200, 1500, 2000, 2500, 3000 kcal.Jeśli rozważasz ograniczenie spożycia węglowodanów w swojej diecie ze względów medycznych lub sylwetkowych, catering dietetyczny low carb będzie świetnym rozwiązaniem dla Ciebie. Menu zostało stworzone przez specjalistów zajmujących się pomocą dietetyczną i dietoterapią, dzięki czemu jesteśmy pewni, że zawiera niezbędne składniki odżywcze. Dieta niskowęglowodanowa może skutecznie przyczynić się do poprawy zdrowia i zmniejszenia ryzyka chorób, takich jak choroby serca i cukrzyca. Ponadto może pomóc w leczeniu chorób neurologicznych, takich jak choroba Parkinsona czy Alzheimera. Dieta low carb jest szczególnie skuteczna dla osób z insulinoopornością lub chorobami tarczycy. Sportowcy również mogą korzystać z tej diety, ponieważ organizm szybko przystosowuje się do pozyskiwania energii z tłuszczów, co nie wpływa na wyniki sportowe.