Catering dietetyczny
W razie pytań pisz na catering@lookfit.pl
Catering Low Carb
Dieta low carb, niskowęglowodanowa, oferowana w pięciu posiłkach zakłada uwzględnienie węglowodanów tylko w pierwszym śniadaniu. Pozostałe 4 posiłki (II śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja) występują w formie białkowo-tłuszczowej. Na rzecz węglowodanów zwiększona została podaż pełnowartościowego białka w diecie co pomoże ograniczyć utratę tkanki mięśniowej podczas redukcji. Zdrowe tłuszcze w diecie pozwolą Ci korzystać z dobrodziejstw witamin A, D, E oraz K. Wysoka zawartość błonnika usprawni trawienie. Dostawy odbywają się 6 dni w tygodniu (poniedziałek-sobota). Dostawy weekendowe (sobota lub sobota-niedziela) odbywają się w soboty.
Po złożonym i opłaconym zamówieniu możesz dowolnie przesuwać dni dostawy z poziomu swojego Panelu Klienta (np. gdy wypadnie Ci wyjazd).
DIETA PUDEŁKOWA LOW CARB W KATOWICACH
Catering dietetyczny niskowęglowodanowy to doskonałe rozwiązanie dla osób, które chcą ograniczyć spożycie węglowodanów ze względów medycznych lub sylwetkowych, lecz nie mają czasu na gotowanie. Nasze menu, stworzone przez specjalistów od dietetyki i dietoterapii, zawiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze oraz witaminy niezbędne do utrzymania zdrowia. Dieta low carb, dostępna w różnych opcjach kalorycznych - 1200, 1500, 2000, 2500, 3000 kcal - jest skuteczna w odchudzaniu, poprawia stany zdrowia, reguluje poziom cukru we krwi i zmniejsza ryzyko chorób sercowo-naczyniowych. Ponadto dietoterapia ta może pomóc pacjentom z chorobami neurologicznymi, takimi jak padaczka lekooporna, choroba Parkinsona czy Alzheimera. Dieta niskowęglowodanowa jest również zalecana dla osób z insulinoopornością, po udarze mózgu, operacji lub chorobie tarczycy. Mimo, że dieta ta wymaga stosunkowo dużego wysiłku, pozwala uzyskać dobre wyniki sportowe i korzystnie wpływa na zdrowie.
LOW CARB CATERING DIETETYCZNY
W przypadku diety niskowęglowodanowej, aby uzyskać poprawę wydajności i utrzymać ją przez dłuższy czas, w codziennej rutynie biegacza nie powinno zabraknąć treningu siłowego. Przy tworzeniu posiłków zgodnie z dietą niskowęglowodanową skupiliśmy się na zapewnieniu odpowiedniej ilości pełnowartościowego białka, zdrowych tłuszczów oraz niskowęglowodanowych warzyw i owoców. Produkty bogate w białko, takie jak mięso, ryby, jaja, tofu, strączki i nabiał, są ważnym elementem diety, ponieważ nie tylko pełnią główną rolę w budowaniu organizmu, ale również pomagają zachować uczucie sytości na dłużej i chronią przed utratą masy mięśniowej. Zdrowe tłuszcze, takie jak oliwa z oliwek, awokado, orzechy i nasiona, są niemniej ważne w diecie niskowęglowodanowej. Pomagają one kontrolować poziom glikemii, poprawiając w ten sposób funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego oraz zapobiegając nagłym spadkom energii. Tłuszcze również pomagają w przyswajaniu niezbędnych witamin i minerałów, decydują o prawidłowym funkcjonowaniu układu hormonalnego i mózgu. Mimo że restrykcje w spożyciu węglowodanów mogą wpłynąć na smakowitość posiłków, nasze codzienne menu jest bardzo zróżnicowane i nie powinno Ci się nudzić!