Menu Dieta dla Cukrzyków

Dostępne kaloryczności: 1200,1500,1800,2000,2500 kcal

Menu na najbliższe dni

Zamów teraz Powrót

Śniadanie:
Frittata z tuńczykiem i pastą z pieczonych warzyw

2 śniadanie:
Smoothie kiwi - jabłko - mięta

Obiad:
Pieczona pierś z kurczaka z ryżem brązowym w sosie słodko-kwaśnym z surówką z białej kapusty

Podwieczorek:
Lemon posette

Kolacja:
Sałatka cezar z kurczakiem, parmezanem i grzankami paleo

Śniadanie:
Pasta z pieczonej dyni z masłem orzechowym, chlebem żytnim i papryką

2 śniadanie:
Jogurt jagodowy z prażonymi orzechami nerkowca

Obiad:
Pulpety drobiowe z puree z selera w podgrzybkowym sosie i surówką colesław

Podwieczorek:
Sałatka Waldorf z grzankami paleo

Kolacja:
Makaron canelloni z kurczakiem i szpinakiem

Śniadanie:
Musztardowa pasta jajeczna z ciemną ciabattą i sałatką szwedzką

2 śniadanie:
Smoothie marchew-brzoskwinia-jabłko

Obiad:
Pieczony łosoś z pieczonymi frytkami z pietruszki w sosie żurawinowym i surówka z czerwonej kapusty

Podwieczorek:
Bezglutenowa babeczka z jagodami

Kolacja:
Tatar z łososia wędzonego na zimno z pieczywem żytnim i salsą kaparowo-koperkową

Śniadanie:
Twarożek z chrzanem, prażoną cebulą, koperkiem, ciemną ciabattą i ogórkiem kiszonym

2 śniadanie:
Smoothie gruszka-brzoskwinia- pomarańcz

Obiad:
Pulpety drobiowo-wieprzowe w pomidorowym sosie z kaszą bulgur i zasmażaną kapustą

Podwieczorek:
Koktajl jagodowo-malinowy z bananem i mleczkiem kokosowym

Kolacja:
Omlet 3 sery z bakłażanem, pieczarką i majonezowym sosem bbq

Śniadanie:
Jajko sadzone z tuńczykiem, warzywami, pieczywem paleo i sosem winegret

2 śniadanie:
Smoothie jabłko-wiśnia-porzeczka

Obiad:
Gulasz drobiowy z pieczarkami, brokułem i kaszą pęczak

Podwieczorek:
Jogurt mango z bezglutenową kruszonką

Kolacja:
Sałatka z serem halloumi, grillowanymi warzywami, sosem czosnkowym i pieczywem żytnim

Śniadanie:
Hummus klasyczny z chlebem żytnim i sałatką z papryki i zielonych oliwek

2 śniadanie:
Smoothie jabłko-brzoskwinia-banan

Obiad:
Kurczak po wietnamsku z ryżem basmati i marchewką z groszkiem gotowaną na parze

Podwieczorek:
Pudding chia z musem truskawkowo-żurawinowym

Kolacja:
Pizzerka z szynką

Śniadanie:
Pasta z łososia z ciemną ciabattą i białą rzodkiewką

2 śniadanie:
Panforte - deser z bakaliami, orzechami laskowymi i migdałami

Obiad:
Bitki w sosie chrzanowym z talarkami z marchewki i kalafiorem gotowanym na parze.

Podwieczorek:
Krem z pieczonej marchewki i soczewicy

Kolacja:
Briam z serem halloumi

Śniadanie:
Omlet z chorzio, pieczoną papryką i pastą z pieczonych warzyw

2 śniadanie:
Smoothie pomarańcz-kiwi-banan

Obiad:
Kokosowy kurczak z puree z kalafiora i surówka z marchwi i jabłka

Podwieczorek:
Jabłko prażone z kruszonką

Kolacja:
Sałatka capresse z mini mozzarellą i grzankami paleo

Śniadanie:
Baba ghanoush z ciemną ciabattą i sałatką z czerwonej papryki i oliwek

2 śniadanie:
Pieczone jabłko z cynamonem z prażonym orzechem włoskim

Obiad:
Strogonow wołowy z puree z batata

Podwieczorek:
Pieczona brzoskwinia z "pod pierzynką"

Kolacja:
Pełnoziarnisty makaron spaghetti z wieprzowiną w sosie bolońskim

Śniadanie:
Maślana pasta jajeczna z ciemną ciabattą i sałatką szwedzką

2 śniadanie:
Smoothie gruszka-seler-banan

Obiad:
Łosoś w orientalnej marynacie z kaszą bulgur i surówką czerwonej kapusty

Podwieczorek:
Bezglutenowe ciastko z jabłkiem

Kolacja:
Śledź w sosie tatarskim z pieczywem żytnim

Menu w trakcie przygotowania

Menu w trakcie przygotowania

Menu w trakcie przygotowania

Menu w trakcie przygotowania

Menu w trakcie przygotowania

Menu w trakcie przygotowania

Menu w trakcie przygotowania

Menu w trakcie przygotowania

Menu w trakcie przygotowania

Menu w trakcie przygotowania

Menu w trakcie przygotowania

Menu w trakcie przygotowania

Menu w trakcie przygotowania

Menu w trakcie przygotowania

Menu w trakcie przygotowania

Oblicz kalorie