Dieta Bezglutenowa

Dedykowana chorym na celiakię oraz osobom z nietolerancją glutenu bądź alergią na ten składnik. Dietę zalecano także dzieciom z ADHD i autyzmem. Z zestawów posiłków wyłączono produkty, będące źródłem glutenu: pszenicę, jęczmień, żyto, owies. Dieta ta bazuje na produktach naturalne bezglutenowych (warzywach, owocach, mięsie, rybach, jajach, nabiale). Dodatkowo zestawy są wzbogacone o bezglutenowe zboża (ryż, gryka, amarantus, proso).

Powrót

Przykładowe Menu

Śniadanie:

Sałatka Waldorff

II Śniadanie:

Koktajl wiśniowy

Obiad:

Teksasko-meksykańska potrawka z indyka

Podwieczorek:

Zupa pomidorowa z ryżem

Kolacja:

Przekładaniec z wędzonym indykiem i pomidorami

Śniadanie:

Naleśniki z białym serem i malinami

II Śniadanie:

Ananas "pod pierzynką"

Obiad:

Pierś kurczaka z rusztu z kukurydzą i papryką

Podwieczorek:

Krem z dyni

Kolacja:

Sałatka z grillowanymi warzywami