Dieta Paleo

Dedykowana osobom z celiakią, oraz nietolerancją glutenu, nabiału, laktozy. Podstawę jadłospisu stanowią mięso, ryby, jaja, warzywa i owoce, a także orzechy i pestki. Ten system żywieniowy polega na eliminacji z diety zbóż (także naturalnie bezglutenowych), nabiału, suchych nasion roślin strączkowych.

Powrót

Przykładowe Menu

Śniadanie:

Jajka nadziewane wędzonym łososiem

II Śniadanie:

Grillowane szaszłyki z owoców

Obiad:

Stek z rusztu z pomidorami, cebulą i pieczarkami

Podwieczorek:

Krem kalafiorowy

Kolacja:

Grillowany bakłażan z mięsem mielonym z indyka

Śniadanie:

Jajka sadzone z ziemniakami, fasolą szparagową koperkiem i słoneczkiem

II Śniadanie:

Koktajl bananowo-jabłkowy-brzoskwionowy

Obiad:

Gulasz wołowy po marokańsku ze słodkimi ziemniakami i suszonymi owocami

Podwieczorek:

Zupa pieczarkowa z natką pietruszki

Kolacja:

Kurczak z jarmużem, dynią i pomarańczą